Ti mondtátok


Bár nem szeretem nagy dobra verni, az eredményeket, és az élményeket, amit Nektek adok, de van néhány szívemet melengető, minden nap erőt adó vélemény, amit azért osztok meg ezen az oldalon, hogy ha Neked is van hasonló problémád, akkor tudd, a megoldás létezik:)

Köszönöm a bizalmat!:)

“Két terhesség kiviselése során jelentkező hát és derékfájás miatt kerestem fel Renit, hogy a segítségét kérjem! Az állapotfelmérés során kiderült, hogy a hát és derékfájás mellett, szülés után gyakori nyitott hasizommal is szemben állunk. Így elkezdtük a hát és a mély hasizmok megerősítését! Örömmel tapasztaltam, hogy a 4. izzasztó edzés után, már jelentős mértékben záródott a hasizmom és a derékfájás is elmúlt. Köszönöm!” (J.K.R)

“9 hónapja tartó hátfájásom javult fényéveket pár alkalom centráltréning után! Orvosok, gyógytornászok, csontkovácsok nem tudtak ilyen eredményeket elérni nálam! Köszönöm! (Zs.K.)

“Szia Reni!
2014-én ősze óta rendszeresen járok bodyART edzésekre. Az azóta eltelt időszakban az ízületek mobilizálódtak, az izmok ereje növekedett. Kialakult a testérzetnek az a foka, amivel teljes bizonyossággal fel tudtam mérni a hétköznapi mozdulatok és terhelhetőség valós korlátait. Az edzések gyakoriságának növelésével fejlődésnek indult az önfegyelem, az állóképesség és az egyensúlyérzék. Mivel a bodyART egyik alappillére a fegyelmezett, tudatos légzés, növekedett a koncentráció képesség. A gyakorlatokat lassan kivitelezve, figyelve a légzés teljes kontrolljára a teljes test munkára fogható. Mivel nincs gyors mozdulat, nem lehet elkövetni azokat az apró csalásokat, amiket pl. a kardió típusú edzéseken különböző lendítő mozgásokkal meg lehet tenni. Bár az edzéseken egy-egy mozgás típus előtérbe helyezésével az a gondolata támadhat a gyakorlónak, hogy izomcsoport centrikus edzésről van szó, meg kell állapítani, hogy az edzések folyamatos látogatásával a test valamennyi izomcsoportja kellő terhelést és figyelmet kap. A folyamatos mozgás során fenntartott flow-t megszakító kitartott gyakorlatok helyes kivitelezése teljes embert kíván. Nem csak fizikailag, hanem mentálisan is. A tudat is megerősödik az által, hogy az akarat végrehajtási feladatot ad a testnek és a légzést teljes kontroll alatt tartja. A gyakorlatokat végző az edzéseken önmagával találkozik, önmagát kell legyőznie és egyben kapcsolatot teremthet a környezetével. A tudatos testgyakorlás kölcsönösen visszahat a tudatra is, és a tudat erősödősével fejlődik a test is.” (Tamás)

“Hol is kezdjem!?
A Reni bodyART órája után tartok órát és finoman szólva a terem átváltozik egy gőzfürdővé.
Nem igazán értettem, hogy miért, a mozdulatok olyan lágyak finomak nem lehet olyan vészes.
Az Optimum nyílt napjáig ezzel a hittel éltem, ahol részt vettünk páran egy rövidített órán.
Elkezdtük az órát és már az elején jött a hideg zuhany….nem cica tréningen vagyok, hanem egy kőkemény órán.
11 évet versenyszerűen karatéztam, ebből 7 évig válogatott szinten heti rengeteg edzéssel…
A fizikai állapotomat elég jónak értékelem fittnek tartom magam és terhelhetőnek, de ez a mozgásforma ráébresztett arra, hogy talán mégsem annyira…
Amit utána éreztem a fáradtságon kívül az talán az igazi testtudat, ami egy fantasztikus érzés…A lelki fittségem a maximumot súrolta és jól éreztem magam. Magát az órát nem nevezném könnyűnek hiszem rengeteg dologra kell oda figyelni légzés, mozdulatok szabályossága közben az izomfeszítések és végig tartani a testsúlyod, de egy eszméletlenül jó edzésforma ami a testi lelki egyensúlyt hihetetlen mód összhangba hozza!” (Viktor)

“Legfontosabb, hogy jó kedvem lesz tőle, energiával tölt fel.
3 szülés után olyan edzést kerestem, amely a hatalmas köldöksérvemet és szétnyílt hasfalamat kíméli. A „hagyományos” edzések sajnos nem ilyenek, azoktól romlott az állapotom. A bodyART esetén alap, hogy tartani kell a hasat, a köldök környékét, így egészen biztosan nincs negatív hatása a problémáimra. Sőt! A hasizom elkezdett záródni, a köldöksérv mérete csökkent, egyre jobb és jobb a testtartásom is, csökken a derékfájásom.
Mivel több dologra kell egyszerre figyelni (légzés, has, egyensúly, gyakorlat stb.), ezért ebben az egy órában valóban csak magammal foglalkozom, figyelem a testemet kívül és belül, nemcsak unottan ismételgetem egymás után a mozdulatokat, teljesen megszűnik a külvilág, csak én vagyok és az edző. Élvezem, mert alkalomról alkalomra jobb és jobb vagyok (persze még van hová fejlődni).
Mindenkinek ajánlom, aki szeretne erősebb, dinamikusabb, testileg és szellemileg fitebb lenni. Jó kikapcsolódás testnek és léleknek egyaránt!”


“Hogy miért is járok?
55 éves vagyok, 30. éve folyamatos 3 műszakban és természetesen ülő munkát végzek sokszor 12 órában. Kb. 5 éve jelentősen változtattam az élet vitelemen, azóta rendszeresen sportolok, odafigyelek a kajára, ledobtam 18 kg-t, és sokkal jobban érzem magam. Sajna kb. 20 éve már műtöttek porckorong sérvvel, és pár éve megint kiújult, de sikerült gyógytornával és a megválasztott edzésekkel visszahúzódásra kényszeríteni. Mint észrevetted, hajlékony vagyok mint a nád, ….no azért nem 🙂 inkább mint a vídia 🙂 szóval nagyon sokat segít a bodyART, mert, mozgékonyabbá tesz és lazítja a kötött izomzatom, berozsdásodott ízületeim. Szeretem ezeket az órákat, nagyon klasszul átmozgat és nagyon sokat javít a mozgékonyságomon.” (Lajos)